Principiul de functionare al panourilor radiante

PANOURILE RADIANTE reprezinta o adevarata revolutie in sistemele de incalzire si cand spunem aceasta ne referim la multiplele avantaje pe care le prezinta incalzirea cu aceste sisteme comparativ cu celelalte sisteme existente la ora actuala. Principiul dupa care functioneaza aceste sisteme de incalzire este identic cu cel dupa care soarele incalzeste pamintul prin intermediul radiatiei infrarosii. Sistemul de incalzire cu radiatie infrarosie la distanta este un sistem inovator de inalta calitate recunoscut pe plan mondial ca fiind liderul in materie de eficienta a incalzirii. Sistemul de incalzire cu infrarosii incalzeste in acelasi fel in care soarele incalzeste pamintul, intr-o forma curata, naturala si confortabila.Pentru dimensionarea corecta a panourilor, trebuie tinut cont de volumul,gradul de izolatie si destinatia camerelor. .

 

Dupa ce am dimensionat corect puterea instalata(astfel incat fiecare panou sa functioneze 7-8 ore/zi) putem calcula consumul de curent lunar cu formula:
C(KW/luna)=Ppanou(Kw) x 8h x 30 zile
Cu cat camera este mai izolata, cu atat panoul va functiona mai putin.
In medie, iarna , un aparat functioneaza efectiv intre 6 si 12 ore in functie de temperatura exterioara si gradul de izolare al incaperii. Un panou SUNJOY SR 8 de 866W, va functiona 8 ore pe zi, aprox. 7KW, adica aprox. 210 KW/luna (100 RON) pt. o camera de aprox. 18 mp (2,5 m inaltime) mediu izolata termic (cu geam termopan, cu izolatie de polistiren – 5 cm)..